IPL | COUPEROSE

Flitslichtontharing | Acne | Couperose | Pigmentvlekken | Huidverjonging

Couperose met IPL

Effectieve methode voor de behandeling van couperose. Met IPL-licht worden de verwijde haarvaatjes in de boven en middelste laag van de huid gedicht door selectieve lichtflitsen.
Couperose zijn chronisch verwijde/uitgezette haarvaatjes ten gevolge van vaatwandverslapping. Het lijkt op een netwerk van fijne rode draadjes die net onder het huidoppervlak liggen. Couperose komt meestal voor op de wangen en de neus en is een volkomen onschuldige aandoening.

De behandeling

Door middel van IPL wordt met op één volgende flitsen het gewenste huidgebied behandeld. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied en varieert van 10 tot 15 minuten. Tussen de op één volgende behandelingen ligt ongeveer eer periode van twee weken.
Het enige waarmee u rekening dient te houden, is niet te veel zonlicht op de huid kort na de behandeling en tijdens een kuur. Een goede sunblock kan hier een oplossing voor zijn.

Behandeltraject

Gemiddeld zijn er rond de 6 à 10 behandelingen nodig in een kuur voor een goed eindresultaat. Omdat er altijd weer nieuwe vaatjes kunnen ontstaan, raad ik u aan om na de kuur de behandeling te onderhouden en deze om de 6-8 weken te herhalen, dit om het resultaat te behouden. Voor het meest optimale resultaat raad ik u het gebruik van kalmerende producten aan die het resultaat van de behandeling aanzienlijk kunnen vergroten en ondersteunen.