PEDICURE | TECHNIEKEN

Praktijk | Technieken | Schimmelnagels | Producten | Diabetici | Nuttige links | Prijslijst

Technieken

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te corrigeren. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Bij de Ross Fraser techniek maak ik voor u eerst een kunstnagel (positief) op grond van een siliconen afgietsel (negatief) van de echte nagel. Met behulp van deze kunstnagel wordt een omega-vormige beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden.

De omega-vorm in de beugel is bedoeld om de spanning van de beugel te regelen. De spanning wordt in de omega-vorm onderbroken en daardoor wordt het mogelijk om eventueel ook één zijde van de nagel te kunnen corrigeren. Vervolgens wordt de beugel geplaatst. Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een bepaald moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst of bij bepaalde nagels weer op spanning gebracht worden, e.e.a. hangt samen met de vorm van de nagel.

Siliconen-ortheses

De orthese-techniek is het behandelen van teenafwijkingen welke complicaties geven. Door het geven van een individuele siliconenorthese kunnen deze complicaties vaak verholpen worden. De behandeling is gericht op het behoud of verbeteren van de functionele bewegelijkheid.

Siliconenortheses kunnen zowel protectief (het voorkomen dat een klacht verergerd) als correctief (het geleidelijk corrigeren naar oorspronkelijke teenstand) worden toegepast. Het geheel wordt gemaakt van een 2-componenten siliconenpasta dat na uitharding niet meer te vervormen is. Vervolgens wordt de orthese afgewerkt en worden de grove huidlijnen en eventuele verdikkingen weggeslepen met de freesmachine. De cliënt kan de orthese later ophalen en wordt dan nog even gepast en gecontroleerd op de Podo baroscoop, om te zien of deze wel functioneel is.